Yleinen puulämmitteinen avantosauna!

Tiedote (5.6.): Suolijärven saunan (talviuintisauna)  kausi alkaa taas lokakuussa 2020, lisätietoa lähempänä ennen kauden alkua.

Hervannassa, Suolijärven luonnon rauhassa sijaitseva tunnelmallinen puulämmitteinen ”mökkisauna”  on yhteissauna, jonka lauteille mahtuu kerralla noin 15 saunojaa.  Lämpimänä on myös toinen, noin 9 saunojan puulämmitteinen sauna. Yleisten saunavuorojen lisäksi isompaa saunaa voi vuokrata omalle porukalle. Yhdistä avantosaunomiseen reippailu, Suolijärven ympäri kulkee upea luontopolku ja talvella hiihtoladut ovat erinomaiset.

Suolijärvelle on Tampereen keskustasta erinomaiset bussiyhteydet,  3A tai 3B, lähin pysäkki ”Teekkarinkatu”. Sauna on Suolijärven uimarannalla ja sen osoite on Suolijärvenkatu 5.

Aukioloajat

Aukioloajat talviuintikaudella:

keskiviikkoisin 17.00 – 20.45

perjantaisin  17.00 – 20.45

sunnuntaisin  14.30 – 18.45

Molemmat saunat ovat  lämpiminä, paitsi  ensimmäisen puolen tunnin aikana vain pienempi sauna on käytössä. Lisäksi  toinen saunoista sulkeutuu noin 20 min ennen vuoron loppua (paitsi jos saunojia on paljon).

Pienet lähellä olevat pukutilat aukeavat noin 15 min ennen edellä mainittuja aukioloaikoja ja sulkeutuvat noin 15 min niiden jälkeen. Isommat Suolijärven majan pukutilat aukeavat jo aamulla ja sulkeutuvat keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 21 ja sunnuntaisin klo 19.

Saunamaksu

Maksu saunan luona olevalle saunanhoitajalle käteisellä (mieluiten tasarahana) tai  MobilePay:llä. Voit käyttää myös korttia, joskin se ei ole suositeltava vaihtoehto ulko-olosuhteiden takia.

Normaali saunamaksu  6 €, 5 kerran kortti 27 €

Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 5 €, 5 kerran kortti 22 €

Lapset 3 €, 5 kerran kortti 13 €

Hinnat sisältävät alv:in.

Liikuntaedulla maksaminen:

Voit  käyttää Eazybreak:n ja ePassi:n mobiilisovellusta tai tekstiviestiä,  SmartumPay sovellusta ja MyEdenred Pay sovellusta. Liikuntaseteleistä maksuvälineinä käyvät  Smartumin liikuntaseteli ja liikunta- ja kulttuuriseteli, Tyky ja Tyky+ setelit sekä Edenredin virikeseteli. Huom! Liikuntaetua ei voi käyttää kortilta.

Muita huomioitavia asioita

Lue ennen saunalle tuloa: Avantouintiohjeet

Pukuhuonetilan saunoja voi valita seuraavista (kuvat sivun lopussa):

1) Lähellä olevat talviuimareiden pienehköt pukutilat, joissa ei suihkua. Pukutilan eteisessä on lukittavia lokeroita arvotavaroille.

2) Noin 100 metrin päässä saunasta oleva Suolijärven ulkoilumaja, jossa on isot pukutilat, suihkut ja WC ja aukiolo ei ole sidottu saunan aukioloon, mutta se on aina auki yleisten saunavuorojen aikana.  Jos haluat käyttää pukuhuoneen lukittavia vaatekaappeja, pyydä avain saunanhoitajalta.

Ota mukaan saunalle ainakin uima-asu, pyyhe, jalkineet tai sukat (avantouintitossut paras vaihtoehto) ja juotavaa (vesipistettä ei ole saunan lähellä).  Saunalla on myös kaasugrilli, jossa voit paistaa mukana tuomasi makkarat.

Tervetuloa nauttimaan puulämmitteisen kiukaan löylyistä, avannon ja lumen vilpoisuudesta sekä välittömästä tunnelmasta!

Tilaustalviuintisauna

Seuraavassa erilaisia tilaustalviuintisaunavaihtoehtoja isommalle 15 hengen saunalle (jos haluatte vuokrata molemmat saunat, pyydä tarjous). Voitte tehdä aluksi alustavan varauksen, kerätä sitten porukan kasaan, ja sen jälkeen vahvistaa varauksen. Muista  rannan järjestyssäänöt. Pukuhuonetilat ovat yleiset, joten seurueen pitää ottaa muut  huomioon ja jättää paikat siistiin kuntoon. Oleskelu muutenkin vain saunassa ja ulkona, pukuhuoneet  ovat vain vaatteiden vaihtoon.  Kaasugrilli on teidän käytössä, tuokaa omat makkarat.

 Alkulöylyt

Voitte varata saunan omaan käyttöön juuri ennen yleistä vuoroa, tällöin käytetään aina Suolijärven ulkoilumajan pukuhuonetiloja. Pukuhuoneissa on lukittavia vaatekaappeja, halutessanne saatte niihin avaimet. Ensimmäinen tunti 65 € (sis alv.), voitte myös varata saunan pidemmäksi aikaa, jokainen lisäpuolituntinen 20 €.

 Jälkilöylyt

Yleisen vuoron jälkeen voitte varata saunan  hintaan 65 €/h (sis. alv.). Jokainen  lisäpuolituntinen 20 €.  Jälkilöylyissä vain talviuimareiden pukutilat toimivat  pukuhuoneena.

Muut ajat

Saunaa voi vuokrata tilaussaunana muina aikoina, tällöin käytetään aina Suolijärven ulkoilumajan pukuhuonetiloja (katso aukioloajat majan sivustolta). Pukuhuoneissa on lukittavia vaatekaappeja, halutessanne saatte niihin avaimet. Voitte vaikka aluksi kuntoilla porukalla Suolijärven maisemissa, sitten saunoa, uida ja lopuksi paistaa makkarat.

Ensimmäiset kaksi löylyttelytuntia valmiiksi lämmitetyssä saunassa 125 € (sis. alv. ), lisätunnit 25 € .

Jos lämmitätte saunan itse,  4 tuntia (sisältää reilu tunti saunan alkulämmitystä) hintaan 89 € (sis. alv.). Puut sisältyvät hintaan.

Lisävarusteet

Lisämaksusta voitte tilata paikalle ulkotulisijan, puut, makkaratikut ja 2- 4 penkkiä.

Ota yhteyttä

Suolijärven saunan some: